Dag50 is een TopDag!

Standaard

Man o man, wat een verhaal. Het schijnt dat een veroordeelde man, genaamd Jezus, een tijdje na zijn executie aan mensen is verschenen. Dat is al weer 50 dagen terug. Daarna is hij voor goed op spectaculaire wijze in de wolken verdwenen. Er schijnt een hele beweging te zijn van mensen die hem lijken te zien als martelaar of zoon van God. Ze hebben zich verenigd als mensen van de Weg van Jezus. Ze komen bij elkaar om te bidden en noemen Jezus de Christus, de lang verwachte, de gezalfde.

Op Pinksteren, ook wel de 50ste dag gebeurt er weer iets wonderlijks. Terwijl dat groepje mensen bij elkaar is in Jeruzalem, ontstaat er een ontzettend lawaai. Het lijkt wel te stormen, maar echt waaien doet het niet. Dan komen ze naar buiten, hebben lichten (het lijken wel vlammen!) op hun hoofd en spreken in een taal die iedereen lijkt te verstaan.

Een ongeloofwaardig verhaal? Ach, voor de 3.000 mensen die zich op die dag aansluiten bij deze Jezus-beweging was het geloofwaardig genoeg. De Jezus-beweging beleeft zijn eigen PinkPop. Pinksteren wordt populair. Letterlijk ook, want deze groep breidt zich uit en uit en uit. Figuurlijk ook, want Christenen geloven dat Jezus vanaf Pinksteren vanuit de hemel, zeg maar een andere dimensie, zijn verbindende spirit met mensen deelt. Een geest die mensen in beweging zet, passie geeft en toerust om voor elkaar te zorgen. Er onstaat een beweging, een bewegend lichaam met het hoofd(kwartier) in de hemel. Zo is Pinksteren (of Dag50) de start van een wereldwijde beweging van mensen die de leer van Jezus willen belichamen, handen en voeten willen geven.

Dag50 is daarmee de dag van de ‘empowerment’. Mensen worden in staat gesteld en aangevuurd om samen een beweging te vormen. Dag50: startpunt voor de beweging van Jezus.

Lijkt mij een TopDag, die Dag50!

 

 

 

 

 

 

 

 

Check ook Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pinksteren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s