Geloof, hoop en liefde

Standaard

Het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland is Geloof, hoop en liefde! Hiervoor is een aparte startzondagwebsite met allerlei downloads, materialen en activiteiten. Veel kerken beginnen hun seizoen met activiteiten in september met een startzondag, startweek of startweekend. Er is een speciale startkrant ontwikkeld om andere mensen in de omgeving te interesseren over de kerk.

Wil je met dit thema aan de slag, check dan de startzondagwebsite voor allerlei mogelijkheden. Maar het kan nooit kwaad om wat extra mogelijkheden te hebben. Heb je zelf mooie ideeën, reageer dan hieronder deze blog!

Variant 1 Faith Hope Love

Een alternatieve titel voor jongeren kan natuurlijk ook in het Engels: Faith, hope, love. Leuke gadgets hiervoor zijn te vinden op: http://www.zazzle.nl/liefde+en+hoop+geschenken, zoals een mooie case voor je Iphone.

Voor de liefhebbers is het goed om te ween dat Hillsong ook een totale voorstelling heeft gemaakt aan de hand van deze drie kernwoorden:

Variant 2: De grote 3 /TheBig3

Een paar jaar geleden opende een collega, Jonna van den Berge, een vergadering met dit lied van de Vliegende Panters. De hele voorstelling is niet aan te bevelen voor jongerengroepen, maar dit lied is wel erg mooi en treffend.

Dit subthema geeft je ook de ruimte om stil te staan bij andere grote drietallen zoals in de natuur, sport en muziek. Ook biedt het kansen om stil te staan bij de drie-eenheid van God, Jezus en de Geest.

Variant 3: Verwerking symbolen

Op mijngraffiti.nl vind je een voorbeeld van een jeugdgroep die het jeugdhonk eens  mooier wilde maken met de drie symbolen van geloof, hoop en liefde.

Variant 4: Geloof en ’n hoop liefde

Maak gebruik van de uitzendingen van Geloof en ’n hoop liefde voor portretten van inspirerende mensen. Kijk verder op: http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/1490-geloof-n-hoop-liefde

Variant 5: HGJB

Ook als je kiest voor het jaarthema van de HGJB (Merk-waardig), zijn er nog steeds links te maken naar Geloof, hoop en liefde. Aan de hand van de verhalen rond Daniël laat de HGJB zien wat identiteit is en welke houding hierbij past:

  • een christen staat voor wat hij gelooft: GELOOF;
  • een christen staat niet alleen: LIEFDE;
  • een christen blijft staan: HOOP.

Een gemeentethema met Geloof, Hoop en Liefde kan dus best samen met een thema van de HGJB voor het jeugdwerk.

Advertenties

2 gedachtes over “Geloof, hoop en liefde

  1. Johng798

    I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again! dcdefeadfkfk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s