Kippenvel bij Sea+Air

Standaard

Sea + Air is een muzikaal neusje van de zalm. Het echtpaar Daniel en Elini is ontzettend muzikaal. Moeiteloos wordt er geswitcht van instrument. Naar het lijkt zijn ze ook volledig zichzelf op het podium. Ontspannen en vol humor. Alternatief en oldskool. Het is keer op keer gedurfd eenvoudig en klein, afgewisseld met felle uithalen. Je vindt het geweldig of over de top.

Na een kennismaking via internet en Xnoizz Flevo Festival was het woensdag 24 oktober het moment voor een ontmoeting in de bovenzaal van Paradiso. Een blik op het publiek leert mij dat verschillende (muzikale) professionals in de christelijke scene Sea&Air ook waarderen.

Een geweldig optreden met ‘Do animals cry’, ‘The heart of the rainbow’ en andere songs. Na het applaus komt er toch een encore. Met, zoals Daniel het noemde, ‘our little rockopera’ afgesloten met mijn kippenvelmoment: You are. Misschien moet je er bij zijn geweest om te snappen waarom ik enthousiast ben door dit liedje met worshiptrekjes.

Het was alsof alle muziek vooraf moest gaan om uiteindelijk dit liedje mooi, integer en geloofwaardig te kunnen zingen. Een lied om stil van te worden en bij zinnen te komen. Een lied van aanbidding. Gelukkig was ik niet de enige die er zo over dacht.

Check ook de recensie van hun optreden op Flevo (cijfer 9,5) of bekijk de opname in De Belofte op Flevo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s