Donkey Dollars

Standaard

Aad Peters noemt het nieuwe festival Donkey Dollars Totaal Festival. Natuurlijk ken ik de verhalen van inzamelingsprojecten via netwerken voor Dollars for Donkeys.

Maar ik kwam ook dit verhaal tegen uit de Verenigde Staten, dat ik je niet wil onthouden:

Een jongen uit de stad, Kenny, verhuisde met zijn ouders naar het platteland. In de eerste week kocht hij een ezel van een oude boer voor $100. De boer vond het goed om de ezel de volgende dag te brengen.

De volgende dag kwam de boer langs en zei, “Sorry, jongen, maar ik heb slecht nieuws. De ezel is dood.” Kenny antwoordde, “Nou, geef me mijn geld dan maar terug.” De boer zei: “Dat kan ik helaas niet, dat heb ik al uitgegeven.” Kenny dacht even na: “Oké, maar geef me dan op z’n minst die ezel.” De boer zei: “Wat ga je dan met hem doen?” Kenny antwoordde: “Ik ga hem verloten.” De boer riep: “Je kunt een dode ezel toch niet verloten?” Kenny bleef rustig: “Ja zeker wel. Kijk mij maar eens hoe ik dat doe. Ik zeg gewoon niet dat hij dood is.”

Een maand later kwam de boer Kenny tegen en vroeg hem: “Zo, wat is er gebeurd met de dooie ezel?” Kenny zei: “Ik heb hem verloot. Ik verkocht 500 lootjes van 2 dollar per stuk en verdiende $898.” De boer vroeg verbaasd: “Heeft er niemand geklaagd?” Kenny antwoordde: “Alleen die jongen die won. Dus ik heb hem zijn twee dollars teruggegeven.”

Kenny groeide op en werd uiteindelijk voorzitter van Enron.

Meer info over het festival is te vinden op: http://www.donkeydollars.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s